Metamorfozy

(NIE) PEŁNOSPRAWNE PIĘKNE – ANNA

IMG_1508„Mam na imię Ania i mieszkam wspólnie z mamą i tatą. Cieszę się każdym dniem i wszystkim w czym mogę brać udział. Kocham życie i lubię z niego korzystać. Łapię każdą chwilę!”

Tak już w pierwszych słowach opowiada o sobie i swoim stosunku do rzeczywistości Anna, nasza czwarta modelka.

Kobieta porusza się na wózku inwalidzkim, jest niepełnosprawna w stopniu znacznym. Sama nie jest się w stanie przemieszczać, ale to nie podcina jej skrzydeł: „Lubię wycieczki, lubię uczyć się nowych rzeczy, czekam na wyzwania” mówi, a jej oczy uśmiechają się na samą myśl o nich.  Ma wspaniałe podejście do świata. Optymizmem rozdzieliłaby sporą grupę ludzi, i choć sama często potrzebuje pomocy to przyznaje „lubię pomagać innym!”. Anna ma talent plastyczny, opowiada chętnie o swoich pasjach, „bardzo lubię malować i rysować”.

Bardzo przeżywała metamorfozy i wspomina je nadal z wielu powodów, jednak podkreśla bez dłuższego namysł jaki aspekt jest dla niej najważniejszy. „Ten dzień był super bo mogłam go spędzić razem z przyjaciółmi i poznać nowe osoby, które też były super”, a po chwili namysłu dodaje: „Moja rodzina sprawia, że co dzień czuję się piękna, a ten dzień był kropką nad i”.

fotorelacja