Drużyna Dogadanka KKN Kielce

DOGadanka KKN Kielce jest drużyną stworzoną z myślą o wszystkich osobach z niepełnosprawnościami, które chcą uprawiać najpiękniejszy sport na świecie – piłkę nożną.

Od początku naszym celem jest zebranie jak największej ilości kobiet i mężczyzn, którzy z  naszą pomocą mogą rozwijać swoją pasję, poprawić swoją kondycję fizyczną, a przede wszystkim – w konstruktywny sposób spędzać wolny czas w gronie znajomych, kolegów
i przyjaciół. Nasza inicjatywa ruszyła w 2021 roku, gdzie nasi zawodnicy rozegrali premierowe turnieje na terenie Kielc, a następnie wzięli udział w Turnieju Futsal Masters ON we Wrocławiu.
Wraz ze wzrostem zainteresowania naszymi działaniami związanymi z drużyną oraz małymi sukcesami, podjęliśmy decyzję o rozpoczęciem regularnych treningów oraz całorocznym naborze do drużyny. Obecnie cały czas, poza treningami, występujemy w cyklicznych turniejach na terenie własnego województwa i nie tylko, a także jako jedyna drużyna z naszego regionu, występujemy w nowo powstałej Ekstraklasie Futsalu Bez Barier, zrzeszającej zespołu z całej Polski.

„Szanowni Państwo,

Jesteśmy drużyną dorosłych osób niepełnosprawnych grających w futsalu bez barier i bardzo potrzebujemy Waszego wsparcia. Nasz zespół to nie tylko zawodnicy, ale również przyjaciele, rodzina i wspólnota, która daje nam siłę i nadzieję. Gramy z pasją i determinacją, aby pokazać światu, że niepełnosprawność nie jest przeszkodą w realizacji naszych marzeń.

Aby nasza drużyna mogła dalej się rozwijać i brać udział w zawodach, potrzebujemy pomocy w zakresie zakupu sprzętu sportowego, opłacenia wyjazdów i innych wydatków związanych z działalnością drużyny.

Będziemy wdzięczni za każdy wkład, niezależnie od wielkości. Wsparcie finansowe można przekazać na nasze konto bankowe.

Dziękujemy za każdą formę pomocy i wsparcia. Razem możemy osiągnąć wiele i pokazać, że niepełnosprawność nie jest barierą!

Z poważaniem, Drużyna futsalu niepełnosprawnych DOGadanka KKN Kielce.”