Klub Kibiców (NIE)Pełnosprawnych Kielce

Klub Kibiców (NIE)Pełnosprawnych Kielce skupia kibiców kieleckich drużyn piłkarskich i innych dyscyplin sportowych. Umożliwia integrację środowiska oraz przeżywanie kibicowskich emocji bez względu na utrudnienia/ ograniczenia wynikające z przyczyn zdrowotnych lub wieku.

Aby zapisać się do KKNK należy:
– zapoznać się z regulaminem,
– wypełnić deklarację,
– okazać się orzeczeniem o niepełnosprawności (w przypadku ON),
– uiścić składkę członkowską w wysokości 20 zł. Wpłat należy dokonywać na konto Fundacji DOGadanka: BZWBK 98 1090 2040 0000 0001 3112 9482 tytułem „darowizna na cele statutowe- KKNK, imię i nazwisko członka (druk przelewu do pobrania)

ZAPRASZAMY DO GRUPY KKNK NA FACEBOOKU

Założycielem i koordynatorem klubu jest Fundacja DOGadanka. Celem klubu jest szeroko rozumiana pomoc osobom niepełnosprawnym i ich rodzinom w aktywnym
uczestnictwie w kieleckim świecie sportu.
W szczególności Klub Kibiców (Nie)Pełnosprawnych Kielce. organizuje:

=> udział w zorganizowanych imprezach sportowych różnych dyscyplin,

=> grupy wsparcia dla rodzin i opiekunów osób niepełnosprawnych,

=> wsparcie dla dzieci i dorosłych osób niepełnosprawnych,

=> spotkania Klubu Kobiet,

=> spotkania coachingowe.

Siedziba klubu mieści się budynku przy ul. Piekoszowskiej 32 w Kielcach.

Klub Kibiców (Nie)Pełnosprawnych Kielce jest członkiem    FKN

Dysponujemy w Kielcach niesamowitym potencjałem sportowym w rożnych dziedzinach. Z jednej strony serca preferencje kibiców podzielone są na różne dyscypliny. Z drugiej strony myśląc o przełamywaniu barier i aktywizacji osób niepełnosprawnych nie możemy narzucać nikomu zainteresowania danym sportem czy miłości do zaproponowanej przez nas drużyny. Klub powstał z myślą o niepełnosprawnych obserwatorach wydarzeń sportowych, którzy systematycznie zasiadają na trybunach, o tych których pasjonuje sport i śledzą wydarzenia z domu, ale również o wszystkich ludziach, którzy dzięki działaniu Klubu zainteresują się sportem, Klubem, oraz osób, które wyjdą z czterech ścian i „zechce im się chcieć” być jednym z klubowiczów lub wolontariuszem.

Chcemy:
działać w obrębie wszystkich dyscyplin, prowadzić działalność informacyjną w środowiskach osób niepełnosprawnych i starszych powodując przełamywanie barier, niepewności, odizolowania i zamknięcia w świecie niepełnosprawności.

umożliwiać osobom niepełnosprawnym, ich rodzinom, asystentom, opiekunom i osobom wspierającym w udział imprezach: sportowych, rekreacyjnych, integracyjnych, rozrywkowych i kulturalnych odbywających się zarówno na terenie naszego kraju, jak i poza jego granicami;

stawiać na rozwój aktywności społecznej, sportowej, fizycznej, naukowej, kulturalnej, zawodowej i gospodarczej zarówno osób niepełnosprawnych, jak i całego społeczeństwa oraz poprawę warunków codziennego funkcjonowania i umożliwić dostęp osób z niepełnosprawnością do wszelkich miejsc i wydarzeń związanych ze sportem, rekreacją, turystyką i kulturą w naszym regionie i kraju

Zapraszamy do współdziałania i współpracy

W razie jakichkolwiek pytań zapraszamy do kontaktu: kknkielce@gmail.com 507064976 lub 884807518