Przyjaciele DOGadanki dla Medyków- dzięki Wam robimy wspaniałe rzeczy

Przyjaciele DOGadanki dla Medyków

Odmrażanie, wielki pęd i potrzeba normalności, która została nam wszystkim zablokowana na początku wiosny powodują, że wszyscy jesteśmy zmęczeni pandemią. Pojawiła się fala zaprzeczenia, bagatelizacji, wyparcia…COVID nie zniknął, nie przestał zabijać, a ludzie nadal chorują. Od nas społecznie zależy to jak będzie wyglądać sytucja jutro, w chwili pogorszenia pogody, jesienią. A od Medyków zalezy nasze bezpieczne przejście przez to zagrożenie. Oni nie zeszli ze stanowisk, nie zmniejszyło się ich zagrożenie, nie spadło zapotrzebowanie na środki ochrony osobistej… i dlatego my nie skończymy naszej akcji dziś- ona będzie trwała do chwili kiedy będziemy mogli powiedzieć, że pomoc jest już niepotrzebna.Wiartu w żagle dodaje nam wielkie wsparcie (i to finansowe w potaci choćby najmniejszej wpłaty i to rzeczowe w postaci niesamowitych gestów naszych przyjaciół i to które okazujecie nam m.in. tworząc tak piękne utwory jak ten, który zamieszczamy).Maskę daj Medykowi – od dziś na zawsze będzie hymnem naszej akcji. Akcji, podczas której do tej pory z pomocą trafiliśmy do szpitali, ale też na poszczególne oddziały i mamy pełną świadomość, że DZIĘKI WAM życie i zdrowie wielu ludzi stało się bezpieczne. Odwiedziliśmy z pomocą=> SZPITALA KIELECKIEGO ŚW. ALEKSANDRA=> WOJEWÓDZKIEGO SZPITALA ZESPOLONEGO W KIELCACH => SAMODZIELNEGO PUBLICZNEGO ZAKŁADUOPIEKI ZDROWOTNEJ MINISTERSTWA SPRAW WEWNĘTRZNYCH I ADMINISTRACJI W KIELCACH=> ZESPOŁU OPIEKI ZDROWOTNEJ W KOŃSKICH=> POWIATOWEGO ZAKŁDU OPIEKI ZDROWOTNEJ W STACHACHOWICACH=> WOJEWÓDZKIEGO SZPITAL SPECJALISTYCZNY IM. ŚW. RAFAŁA W CZERWONEJ GÓRZE=> ZESPOŁU OPIEKI ZDROWOTNEJ W SKARŻYSKU-KAMIENNEJ=> SAMODZIELNEGO PUBLICZNEGO ZESPOŁU ZAKŁADÓW OPIEKI ZDROWOTNEJ W STASZOWIE=> Kliniki Chirurgii Dziecięcej, Urologii i Traumatologii Kielce=> Kliniki Anestezjologii i Intensywnej Terapii Dziecięcej Świętokrzyskiego Centrum Pediatrii w Kielcach

Posted by Fundacja DOGadanka on Thursday, 28 May 2020

Share Your Thoughts