Akcje,  Klub Kibiców (NIE)Pełnosprawnych,  Sport

Maj bez barier z DOGadanką

Zaczynamy majowe zamieszanie czyli to co lubimy najbardziej.

Maj to dla Fundacji DOGadanka zwykle okres większej aktywności. W tym roku odczuwamy pewnego rodzaju kumulacje i chociaż wymaga to wielkiego wysiłku to już na etapie planów odczuwamy wielką satysfakcję.

Skąd ten optymizm? Bo to wszystko wynika z naszych działań, z tego że mamy wielkie wsparcie jakie dają #przyjacieledogadanki.

Dlaczego maj? Bo to czas świętowania dnia Godności Osoby z Niepełnosprawnością Intelektualną, dzień przeciwdziałania dyskryminacji osób niepełnosprawnych,
„Tydzień bez barier” na stadionach piłkarskich w całym kraju oraz już cykliczne działania prowadzone w Kielcach w celu zmniejszania barier w dostępie do kultury.

Nasz kalendarz na maj?
4 maja mecz Korona Kielce – Miedź Legnica:
Piłkarze wychodzą w towarzystwie naszych kibiców
Klub Kibiców (Nie)Pełnosprawnych KIELCE wspiera czynnie akcję „Tygodnia bez barier” organizowaną przez Ekstraklasę, Olimpiady Specjalne, FKN
Wszystkich chętnych członków KKNKIELCE zapraszamy do rejestrowania się i wspólnego wyjazdu 10 czerwca na mecz Polska – Izrael

5-8 maja wizyta studyjna przedstawiciela naszej fundacji. Partnerzy międzynarodowego projektu #EUROPARAGEDON spotkają się w celu wymiany doświadczeń jak aktywizować osoby niepełnosprawne poprzez sport w Unii Europejskiej. Niepełnosprawni sportowcy z Polski, Włoch, Grecji i Chorwacji wezmą też udział w zawodach sportowych zorganizowanych przez chorwackiego partnera „The Sports Association of the Deaf Split-Dalmatia County” („Stowarzyszenie na rzecz aktywizacji sportowej osób niesłyszących”)

7 maja Sekcja Tenisa Stołowego (rządzi nim Jacek Stępień)

9 maja spotkanie z NGO związanymi z osobami niepełnosprawnymi

11 maja I Mistrzostwa Województwa Świętokrzyskiego Niepełnosprawnych w Tenisie Stołowym w kategoriach open kobiet i open mężczyzn #mistrzostwatenisa

14 maja Sekcja Tenisa Stołowego

16 maja spotkanie z NGO związanymi z osobami niepełnosprawnymi

17 maja koncert charytatywny